Waarom de nieuwe sporthal niet aan de Drift bij sportpark Borger?

SV Borger

CDA Borger-Odoorn op werkbezoek bij SV Borger

CDA Borger-Odoorn bracht op zaterdagmorgen 5 februari een werkbezoek aan het drukbezochte sportpark ‘De Drift’ bij voetbalvereniging S.V. Borger. We werden hartelijk ontvangen door Erik Veen, voorzitter van de inmiddels 400 leden tellende voetbalclub.

Groeien in Corona tijd
Enthousiast vertelt Erik over zijn club, die tegen de stroom in, ook in Coronatijd, alleen maar groeit. Vooral de jeugdelftallen.  Erik: ‘We maken ontzettend veel werk van de jeugdopleidingen. Voetballers die bij de F-jes (toen dat nog zo heette) begonnen zijn, zijn inmiddels doorgegroeid tot jeugdtrainer. We hebben een levendige club met veel enthousiaste leden.’In de wachtkamer
Onlangs vernieuwde de club al haar velden en kreeg daar hulp bij van de gemeente. Erik: ‘Dat heeft aantrekkingskracht en verklaart ook deels de toename van de nieuwe leden’. Het clubgebouw en de kantine daarentegen heeft wel behoorlijk wat achterstallig onderhoud. ‘Ooit in de jaren 80 is dit gebouwd als tijdelijk onderkomen en nu 40 jaar later zitten we hier nog steeds. Een aantal noodlokalen zijn toegevoegd om voldoende kleedkamers te kunnen bieden. De energiekosten rijzen de pan uit. Ook voldoet het niet aan de veiligheidsvoorschriften.’ Maar SV Borger zit in de wachtkamer als het gaat om vernieuwing van het gebouwencomplex. Dat heeft de gemeente wel duidelijk gemaakt.


Wat is de visie op sportaanbod in onze gemeente?
Het college is druk met plannen voor een nieuwe sporthal in Borger. Er zijn zelfs partijen die graag twee sporthallen in Borger zien verrijzen. Een sporthal in de Daalkampen en één op de huidige locatie van de Koel. Erik Veen vraagt zich samen met de CDA-ers af of in al deze plannen het sportpark in Borger ook niet had moeten worden meegenomen in het onderzoek. Wat is de visie op het totale sportaanbod in de gemeente en haar kernen? Of is dat met de wens van de gemeente om sportverenigingen en hun accommodaties te privatiseren, uit het oog verloren? Wat het CDA betreft biedt de plek in ieder geval veel ruimte, ook voor het zo gewenste buitensport. 400 voetballers vinden er nu al wekelijks de weg naar toe.


CDA Borger-Odoorn is benieuwd wat jij vindt van de locatiekeuze voor de nieuwe sporthal in combinatie met accommodatie voor onder meer de voetbalvereniging. Doe mee aan de Poll of laat ons weten waar naar jouw mening de nieuwe sporthal moet komen in Borger via fractiecdabo@gmail.com. Ideeën over de sport in andere dorpen ook welkom.
#weekvandeondernemer