25 Graden Noord maakt zich klaar voor de toekomst

‘Ik hoop op veel kanoplezier in onze gemeente’

CDA Borger-Odoorn op bezoek bij een pareltje in Drouwenerveen



Terwijl buiten storm Eunice haar ding doet is het Stilte voor de storm bij het recreatieoord van Gezina en haar medewerkers. Op dit moment zijn er even geen gasten, maar de CDA-ers schuiven graag aan bij de keukentafel.


Recreatie Expertteam bracht focus
Het team van 25 graden Noord stort zich in deze rustige periode op een metamorfose van de natuurlijke accommodaties en herinrichting van het naastgelegen bosperceel met onder meer een ecologische zwemvijver. Eigenaar Gezina: ‘Vorig jaar kreeg ik een aanbod van de provincie Drenthe voor een bezoek van  het recreatie-expert-team. Deze experts met verschillende achtergronden hebben mijn hele bedrijf doorgelicht en kwamen vervolgens met een boeiend advies. Samen met mijn team van 25 graden noord breng ik dat advies nu tot leven.’ Dat doen ze met meer focus in het aanbod, maar ook in de uitstraling van de accommodaties. Daarbij werkt het bedrijf zoveel mogelijk circulair. Gezina: ‘Het is heel jammer dat het expertteam stopt. Ik zou het iedereen gunnen. Het zou mooi zijn als dit in Borger-Odoorn een vervolg kan krijgen. Slimme mensen genoeg’.


Blij met differentiatie toeristenbelasting
De CDA-ers zijn content met de opmerking dat de differentiatie in toeristenbelasting voor groepsaccommodaties erg goed is ontvangen. CDA Borger-Odoorn heeft daar jaren voor gepleit. Gezina: ‘Voor scholen was de hoge belasting soms net de druppel om af te zien van de boeking.’


Bezige bij
Gezina weet de gang naar de gemeente wel te vinden. Dat komt mede door haar rol als , nu nog, voorzitter van het recreatieplatform Bestemming Borger Odoorn. Maar ook denkt Gezina mee over de aanpak van de Hunzevallei. Daar was de participatie van ondernemers en agrariërs nog niet vanzelfsprekend. Maar dat is inmiddels veranderd. ‘Ik hoop op veel kanoplezier in onze gemeente’. Dat past ook bij de visie van het CDA. Innovatieve ideeën die het toerisme stimuleren zijn zeer welkom. Nog geen kennisgemaakt met de activiteiten van dit mooie bedrijf?

Check: www.25gradennoord.nl