Womansfashion scoort online goed in Coronatijd, maar wil graag meer reuring in het dorp

CDA Borger-Odoorn in gesprek over BIZ-regeling

Lianne van Womansfashion ontvangt de CDA fractie aan de gezellige tafel midden in de modezaak. Aan mode voor dames is geen gebrek in Borger. Maar Lianne ziet ze niet als concurrenten, maar als een krachtig modeplein.

Online verkopen gaat goed
Lianne: ‘Samen organiseren we modeshows die al ruim van te voren zijn volgeboekt. Ik zou de shows graag op het plein organiseren. En dan live uitzenden via Facebook. Krijg je nog een breder publiek. In Coronatijd deed ik regelmatig een mini-show live via Facebook. Jong en oud gaf reacties. Ik heb zelfs klanten vanuit Veendam en Groningen. Dat zou je niet denken.’ Die aandacht ervaart de onderneemster niet van uit de gemeente. Ik heb hier nog niemand gezien. Alleen een doosje lekkers in de Coronatijd.’

Meer evenementen
De mode-onderneemster zit vol ideeën. ‘Ik zou graag wat meer organisatiekracht zien hier in Borger. Een preuvenement of een bijzonder kermis. In Sellingen hebben ze het schildersfestival. Iets wat jaarlijks terugkomt.  Dat trekt mensen naar ons gezellig centrum. Mijn klanten vinden de uitstraling van Borger echt fijn’ zegt Lianne. In Borger is nu de BIZ-regeling van kracht. Daardoor betalen ondernemers naar m2 een bijdrage. Die middelen worden in gezet om de aantrekkingskracht voor winkels te vergroten. Wat Lianne betreft komt er voor komend zomerseizoen een kalender met allerlei activiteiten wat veel reuring brengt.’ Wat het CDA betreft zou de gemeente de reuring kunnen stimuleren door mee te denken in wat mogelijk is en via de Tip het onder de aandacht te brengen bij bezoekers en ook inwoners.