Fysieke dienstverlening banken in Borger-Odoorn

Schriftelijke vragen van CDA Borger-Odoorn

Inleiding:

Onlangs heeft het CDA 2e Kamerlid Slootweg vragen gesteld aan de minister van Financiën over het sluiten van bankkantoren in Nederland. Sinds 2000 is het aantal bankkantoren met 93% .gedaald. Een blik op de kaart in het nieuwsbericht laat zien dat in onze gemeente geen bankkantoor meer aanwezig is.

Ook het storten van bankbiljetten (bijvoorbeeld inzameling van collectes) moet buiten de gemeente.


Het CDA Borger-Odoorn krijgt diverse signalen van inwoners dat ze digitaal bankieren moeilijk vinden.  De Bibliotheken geven hiervoor wel al cursussen om digitaal bankzaken te kunnen doen, maar er blijft een groep die afhankelijk is van fysieke dienstverlening.


Lees hieronder de beantwoording of download hier de pdf