Verkeersituatie en onderhoud Kanaalstraat Eeserveen

Schriftelijke vragen van CDA Borger-Odoorn

Inleiding:

Aan de Kanaalstraat in Eeserveen wordt een zonnepark aangelegd. Sinds de bouw hiervan is de kwaliteit van het wegdek en ook van de bermen achteruit gegaan. Over deze weg loopt tevens een knooppunt fietsroute. Er is geen fietspad dus met name landbouwvoertuigen moeten regelmatig uitwijken in de bermen of via de bermen de fietsers inhalen. Door de slechte kwaliteit van de bermen in combinatie met de slechte kwaliteit van het wegdek kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.
De Kanaalstraat is recent gedeeltelijk aangepakt nadat er tijdenlang een 30 km/h bord heeft gestaan met slecht wegdek. Ook de afwerken van die bermen lijkt na het herstraten niet tot het gewenste resultaat te hebben geleid (er is geen begroeiing).


Lees hieronder de beantwoording of download hier de pdf